Opskrifter

Anita´s opskrifter

Coq au vin
Fremgangsmåde:

Rens og partér kyllingen i 8 stykker. Skær baconen i små tern og snit løget i små tern.

Brun kyllingestykkerne på en pande med olivenolie, så det bliver godt brune og gylden på alle sider. Krydr med salt og peber. Kom kyllingestykkerne i en gryde.
Steg bacon og løg på panden nogle minutter, og kom det i gryden sammen med hakket hvidløg og gulerødder.

Drys retten med lidt hvedemel, og vend det hele godt rundt.
Hæld rødvin i gryden og lad simre i 10 min. Hæld herefter bouillon ved og lad retten simre yderligere ca 45 min ved jævn varme, til kyllingestykkerne er møre og lækre.
Rens champignonerne og rist dem gyldne på en pande med lidt olivenolie. Krydr med salt og peber, og kom dem i gryden de sidste 5 min af kogetiden. Jævn evt. saucen, krydr med salt og peber og drys med hakket persille.

Serverer coq au vin med kartofler og evt. en sprød salat.


Antal personer: 6